Balkongymnastiek

In opdracht van stadsdeel Oost geven wij al jaren stoelgymnastiek aan ouderen in de Flevopoort.

Omdat we nu niet binnen mogen sporten met deze doelgroep hebben we een mooie andere optie bedacht namelijk het:

Balkon-/tuingymnastiek!!!

Wij staan met onze installatie op het Kramatplantsoen waar we te zien zijn vanuit veel aanleunwoningen en… er is mogelijkheid om buiten mee te doen op stoelen die wij neer laten zetten. Natuurlijk allemaal volgens de RIVM-richtlijnen.

We mogen inmiddels al 2 groepen van 9 personen verwelkomen, waarmee we heerlijk aan het bewegen zijn. Aan het eind van de les gaan we nog lekker vrij dansen op liedjes zoals: Amsterdamse grachten en tante Leens “O Johnny”. We sluiten echt af in feeststemming en iedereen voelt zich weer verbonden ondanks de 1,5 meter samenleving.

Bij het grote gebrek aan beweegactiviteiten, des te meer reden dat wij dit zijn gaan aanbieden en…. Het is een regelrecht succes. Mensen zijn zo blij om weer wat gezelligs te hebben om naar uit te kijken! En … we blijven samen fit!! 

We wilden onze lieve deelnemers niet zo lang missen en we wilden heel graag gehoor geven aan de eenzaamheid van onze deelnemers door iets leuks te bedenken binnen de regels van het RIVM en dat is gelukt!!