Balkonsport in Nieuw West

We zijn begonnen met bewegen met ouderen op hun balkons.

Dit is ontstaan tijdens de intelligente lockdown vanwege het Corona-virus. Tot op heden is het niet toegestaan ons reguliere volwassenen-aanbod uit te voeren. Ouderen werden niet bezocht door familie en vrienden en ook de SCIANDRI-activiteiten werden stilgelegd. Doordat ook vele mensen thuis moesten blijven en minder of helemaal niet konden sporten, zijn wij met het idee gekomen om de mensen op afstand sportles aan te bieden. We zijn gestart met live sportles via het SCIANDRI You-Tube kanaal. Hiermee werden niet alle mensen in Nieuw West bereikt en zijn we op zoek gegaan naar een goed alternatief. Dit hebben we gevonden in Balkonsport.

In samenwerking met Stadgenoot en stadsdeel Nieuw West is SCIANDRI begonnen bij de Ookmeerflat met het leuke oefeningen vanaf de grond, zodat bewoners dit op hun balkons mee konden doen. Met gemiddeld meer dan 30 actieve deelnemers een groot succes! Je voelde en zag de vreugde van de bewoners en ook de bewoners aan de andere kant van de straat kregen de smaak te pakken en kwamen hun huizen uit om mee te bewegen.
Na afloop kregen we een staande ovatie. Mooi om te zien dat in een moeilijke en onzekere tijd, bewegen voor mensen een geluksmoment is!

Door het grote succes heeft SCIANDRI besloten om de activiteit ook op 2 andere locaties aan te bieden met hetzelfde resultaat, blije actieve mensen. Zelfs bij wat minder weer waren wij er en deden de bewoners enthousiast mee. Ze zaten echt op ons te wachten. Aan het eind van de les wordt er nog even plezier gemaakt door met elkaar een aantal Amsterdamse klassiekers mee te zingen en te dansen. Hoe meer je elkaar ziet, hoe losser je met elkaar omgaat.