Pauzesport Zaanstad

Professionele spelbegeleiding in de pauze, zodat de docent ook echt pauze heeft. Dit is een van de activiteiten die wij het afgelopen jaar hebben gegeven bij SBO (Speciaal Basis Onderwijs) Dynamica XL in Zaanstad. De leerlingen kunnen op dat moment heerlijk uitleven om zich vervolgens weer volledig te kunnen concentreren op de volgende lessen. Wij verzorgen op dat moment een sportief en uitdagend programma tijdens de pauzes.

Door de Covid-19 omstandigheden hebben wij een tijdje moeten stilstaan.

Afgelopen week hebben wij groenlicht gekregen vanuit het schoolbestuur en de gemeente Zaanstad om dit weer te mogen voortzetten. Hier zijn we dan ook erg blij mee. Maandag 8 juni zijn we gestart met onze eerste les sinds de Covid-19 omstandigheden. De kinderen waren blij om ons te zien en hadden er weer zin in. Dit geldt dan ook voor de sportbegeleiders.

Wel moesten er een aantal aanpassingen worden verricht voordat we weer van start konden gaan. Denk hierbij aan oud materiaal inwisselen voor nieuwe vanwege de Covid-19. Als volgt hebben wij in samenspraak met Dynamica XL de leerlingen verdeeld in drie groepen. De totale duur van de pauzesport activiteit duurt 1,5 uur. Hierin heeft elke groep een halfuur les gekregen. Met nog maar drie lessen te gaan komt het einde van dit schooljaar in zicht. Dan kunnen de kinderen en docenten genieten van een welverdiende zomervakantie.