Sportbuurtwerker gezocht

Je werkzaamheden?

Als sportbuurtwerker zijn feitelijk alle inwoners je doelgroep. Hierbij activeer jij deze doelgroep om te sporten en bewegen en heb je een belangrijke taak in het toeleiden van doelgroepen naar structureel sporten. Als sportbuurtwerker ben je continue zichtbaar en actief in diverse wijken en heb je nauwe contacten met andere partijen in de wijk. Je bent oplettend als het gaat over problematieken zoals eenzaamheid, mishandeling en vergelijkbare situaties. Je speelt hierin de rol van signaleerder door in gesprek te gaan en op een warme manier door te verwijzen naar juiste instanties.

Wat zijn je taken?

  • Sportstimulering. Lesgeven en mensen plezier laten beleven aan bewegen op eigen niveau
  • Doorverwijzen van jeugd en jongeren naar structureel sporten
  • Ontwikkelen en organiseren van laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in de buurt
  • Bevorderen van deelname aan sport en bewegen van specifieke (ontwikkel)groepen
  • Verkrijgen van een hoog kwaliteitsniveau van sport- en beweegactiviteiten
  • Bijdragen aan het verbeteren van onderlinge contacten tussen de bewoners in een wijk en hiervoor sport als middel gebruiken
  • Inzetten van sport om bij te dragen aan verbetering van de gezondheid van sport- en beweegdeelnemers en ook als signaleerder op diverse leefgebieden
  • Uiteraard registreer en rapporteer jij op een juiste wijze

Wie ben jij?

Jij bent niet bang om te pionieren en werkt praktisch en resultaatgericht met gevoel voor verhoudingen. Je bent een proactieve, flexibele en communicatieve persoonlijkheid, die goed zelfstandig kan werken, over de nodige creativiteit beschikt en de sport op een enthousiaste wijze overbrengt.
Jij voelt je snel thuis in een wijk, werkt graag met verschillende culturen en ziet eerder oplossingen dan problemen. Je hebt een afgeronde opleiding Sportopleiding, aantoonbare relevante werkervaring is een pre.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende en verantwoordelijke baan en je komt in dienst bij SCIANDRI. Het aantal uren dat je wilt werken, is bespreekbaar. Je maakt kennis met alle soorten mensen waar je heel veel van gaat leren, waardoor jij je als Sportbuurtwerker en als mens enorm kan ontwikkelen.

Meer informatie?

Heb je vragen over de functie of procedure? Neem dan contact op met
Manon Nieswaag via 06-29527900 of mail naar manon@sciandri.com

Solliciteren? We zijn altijd op zoek naar goud. Ben jij dat? Stuur je CV en motivatie naar manon@sciandri.com